Tebrau Waterfront Residences in Malaysia by Aedas

Aedas designs luxury Tebrau Waterfront Residences with exclusive private-island retreat in Johor Bahru, Malaysia

Aedas-designed Tebrau Waterfront Residences is located within Iskandar, the rapidly growing city of Johor Bahru in Malaysia.

Tebrau Waterfront Residences, Johor Bahru, Malaysia, by Aedas_01

As a major new integrated community, Tebrau Waterfront Residences will incorporate waterfront villas and high-rise residential apartments complemented by commercial and hotel uses as well as a new village retail concept, setting a benchmark in the region.

Tebrau Waterfront Residences, Johor Bahru, Malaysia, by Aedas_02

The master plan of “Tebrau Waterfront Residences” extends the waterfront into the site, effectively doubling the site’s water frontage and creating exclusive private-island retreat. Development density is graded to optimise the view of the prime panoramic waterfront. Flexibility on the master plan is maximised in order to adapt and respond to future market change.

Tebrau Waterfront Residences, Johor Bahru, Malaysia, by Aedas_03

A village retail hub is designed to reveal the concept of floating boxes which  inspired by the unique old Tebrau history of ‘kelongs’, the offshore wood platforms in waters, creating a unique contextual architecture to the old Tebrau village.

Tebrau Waterfront Residences, Johor Bahru, Malaysia, by Aedas_04

A series of interconnected public spaces and key destinations including the village retail hub, activity plaza, and marina theater are connected by pedestrian underpasses, elevated links and waterfront promenades, creating a comprehensive open space network. Sunken courtyards sit above car parks to facilitate natural ventilation and sunlight while boulevards induce air flow and heat dissipation.

Tebrau Waterfront Residences, Johor Bahru, Malaysia, by Aedas_05

Project: Tebrau Waterfront Residences
Location: Johor Bahru, Malaysia
Architect: Aedas
Client: Greenland Group (Malaysia)
Gross floor area: 2,142,051 square metres
Director: Steven Thor

Thanks for reading! Leave me a comment below, and let me know if you like “Tebrau Waterfront Residences” project by Aedas.

You might also like

Comments

Loading...